De N8 in de Kloostergangen van de Abdij

14 oktober 2015

Ook in de Kloostergangen van de Abdij is van alles te zien en te doen tijdens de N8!

– Expositie SOIL,

In oktober is de tentoonstelling van Marinus van Dijke in de kloostergangen op het Abdij te bezichtigen. Met zijn kunstwerken vertelt hij via vier invalshoeken wat het effect van bedekken, verschuiven, verstuiven en irrigeren op de bodem is en welk beeld er dan ontstaat. Als zoon van een vuurtorenwachter groeide Marinus van Dijke op in de duinen van Burgh-Haamstede. Na zijn kunstacademietijd in Breda keerde hij terug naar Schouwen-Duiveland waar hij zich steeds meer verdiepte in de dynamiek van het landschap en zijn eigen concrete aanwezigheid daarin.

De expositie is van 30 september tot 30 oktober 2015 op werkdagen van 11.00 tot 17.00 te bezoeken. Ook tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober zijn de Kloostergangen geopend. Bezoekadres: Kloostergangen Abdij 6, 4330 LA te Middelburg. De toegang is gratis.

Tijd: doorlopend

– Jazzimprovisaties op klavecimbel door Sjaak Lammers.

‘Stella by Starlight’, ‘A Night in Tunesia’ etc; de nocturnes van de jazz door de bekende Middelburgse jazzmusicus. Een 17e eeuws instrument met 20e eeuwse muziek: Pachelbel meets Parker.

Tijd: 20.00 uur en 20.45 uur

– Blokfluitkwartet Alma del Core

Blaha en Couperus, prachtig en uniek. Het blokfluitkwartet vertolkt met zangeres nel van de Broeke een selectie uit ‘Nachtbloesems’
Night and candlelight.

– Het Madrigaalkoor van de Zeeuwse Muziekschool zindert in deze Nacht van de Nacht van liefde, geen fysieke, maar vocale liefde wel te verstaan. En op de zoektocht naar die liefde komt het achtereenvolgens een koning in Thule, een koningsdochter Schön-Rohtraut en Roosje op de heide tegen, die alle drie hunkeren naar die ene, verzengende passie. Dit alles is prachtig verklankt in de romantische muziek van Robert Schumann. Maar ook drie zeelieden, die op zoek zijn naar hun ware geliefde, kruisen hun nachtelijk pad. De hartstocht en de hunkering spatten er aan alle kanten vanaf in de vrolijke volksliedjes van de Engelse componist Vaughan Williams. Ga met ons mee in deze liefdesnacht!

Tijd: 21.50 – 22.15 en 22.30 – 22.50

Foto: Wij zijn De Stad​