De N8 in het Zeeuws Museum

6 oktober 2015

Het Zeeuws Museum doet uiteraard ook weer mee aan de N8vdN8.  Het programma:

24 oktober | 19.00-23.00 uur
Op zaterdagavond 24 oktober opent het Zeeuws Museum van 19.00 tot 23.00 uur de deuren, met een programma voor dromers of nachtbrakers. Tijdens de Nacht van de Nacht maken kinderen een Glow-in-the-dark dromenvanger. In de geschiedeniszalen gaan de lichten uit. Droom even weg en luister naar de verhalen op de banken in de donkere tapijtenzaal en beleef zo het Zeeuws Museum op een wel heel bijzondere manier! Alle activiteiten zijn gratis tenzij anders vermeld. Programma i.s.m. ZB, Kunstbende, Meet Me Events en Kunsteducatie Walcheren.

PROGRAMMA ABDIJPLEIN:
Magisch Museumlab: G​low in the dark dromenvangers (doorlopend)
Waar: Tent Abdijplein | Tijd: 19.00 tot 21.00 uur | Kosten: 1 euro
Tijdens de Nacht van de Nacht maken kinderen een Glow-in-the-dark dromenvanger. Hulp staat voor je klaar in de tent op het Abdijplein. Aanmelden is niet nodig.

Glow in the dark schminken (doorlopend)
Waar: Tent Abdijplein | Tijd: 19.00 tot 23.00 uur
Op veler verzoek kun je ook dit jaar schminken met glow in the dark make-up voor je de donkere stad induikt. Tussen 19.00 en 23.00 uur kun je je in de tent op het Abdijplein schminken. Ook het black-light kanon staat weer voor je klaar voor de broodnodige selfies! Tussen 19.00 en 23.00 uur kun je je in de tent op het Abdijplein schminken.

Kunstbende presenteert: Pension de N8
Tijd voorstelling: 19.30 uur – 21.00 uur – 22.30 uur (duur ca. 20 min.)
Een multidisciplinaire straattheatervoorstelling door winnaars van Kunstbende Zeeland uit verschillende categorieën o.l.v. Rob Maaskant. Pension de N8 is een beetje vreemd artiestenhotelletje waar op zekere nacht, door onverklaarbare reden, de duisternis invalt. De aanwezige gasten proberen in deze gekke ‘vertelling’ op absurd humoristische wijze op zoek te gaan naar een sprankje licht, oftewel ‘het ochtendgloren’.
www.kunstbende.nl | www.facebook.com/kunstbendezeeland

PROGRAMMA BINNEN:
Ontmoet een Zeeuwse veteraan
Waar: Tentoonstelling Schieten tegen het vergeten | Tijd: 19.00-21.00 uur
In de tentoonstelling kun je een veteraan ontmoeten, die als militair heeft gediend in uiteenlopende oorlogen en vredesmissies.

Fotostudio het Rariteitenkabinet
Waar: 1e verdieping, ontvangstruimte | Tijd: 19.00-22.00 uur
Steek je hoofd in een heus rariteitenkabinet. Je kans de museumcollectie van griezelig dichtbij te bekijken! Onze fotograaf staat voor je klaar en maakt er een mooie foto van.

Nachtelijke verhalen in de duistere tapijtenzaal (doorlopend)
Waar: Tapijtenzaal | Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
In de geschiedeniszalen van het Zeeuws Museum gaan ook de lichten uit. Ze zijn deze avond exclusief toegankelijk om te luisteren naar verhalen. Kom even dromen op de banken in de tapijtenzaal en beleef zo het Zeeuws Museum op een wel heel bijzondere manier!

Foto: Maarten Schets/Zeeuws Museum op Facebook