Donker Tafelen tijdens N8vdN8 2015

10 oktober 2015

Wat is er nu mooier dan de N8vdN8​ beginnen met een diner in het duister? Ook dit jaar doen er weer veel restaurants mee aan het onderdeel ‘Donker Tafelen’. We hebben nog niet alles in beeld, maar op de pagina Donker Tafelen vind je de zaken die in ieder geval meedoen. We horen uit diverse hoeken dat het nu al vrij hard gaat met de reserveringen dus we kunnen alleen maar zeggen: zorg dat je er op tijd bij bent!

Omdat het ondoenlijk is om alle menu’s en activiteiten hier te vermelden raden we je aan om de Facebookpagina’s van de deelnemende zaken in de gaten te houden, of de websites.

Deze zaken doen in ieder geval mee: Vriendschap Cafe Restaurant​, Restaurant Peper & ZoutDe Tamboer​, Grand Café Brooklyn​, Kloveniersdoelen​, Herberg​, Hildernisse eten & drinken​, Brasserie Panneke​, De Middelburger​, ZENC Zeeuws en Culinair café restaurant​, Brasserie1600​, Hotel Brasserie de Huifkar​, Brasserie Eiggenwijzz​, La Piccola Italia Middelburg​ en Cafe de Geere​.

Een paar tipjes van de sluier?

ZenC:

Op zaterdag 24 oktober a.s. bezorgen we je een mysterieuze avond tijdens de N8vdN8 Middelburg! Naast Donker Tafelen bij kaarslicht, zijn er in duister gehulde verbeeldingen te bespeuren, zowel op de begane grond als de 1ste verdieping van ons restaurant. Uitgebreide info en het Donker Tafelen Menu vind je op onze website.

Café-Restaurant Vriendschap: 

fonkelend kristal
ingetogen bediening
de nacht kruipt onder je huid,
van de scheermessen tot de inktzwarte koffie
feest voor al je zintuigen

en terwijl binnen de donkerste gerechten worden geserveerd dwaalt buiten de Koning van Papier. Hij draagt alle romans, gedichten en toneelstukken in zich mee. Letters stromen door zijn bloed. Hij ademt fantasie. Sinds mensenheugenis hielp hij schrijvers bij het uitwerken van hun grootste meesterwerken. Wanneer je de angst weet te overwinnen en de tijd durft te nemen om hem beter te bekijken zie je de grote verhalen uit zijn lichaam verschijnen. Zijn papieren huid verandert in een zucht in ridderkastelen, monsterlijke oceanen en sprookjesachtige wouden waarin figuren rondwaren die je maar al te goed kent. De Koning van Papier is te vinden tussen 20.30 en 23.00 uur in de buurt van Vriendschap.

Café de Geere:

-In het donker ‘a la carte tafelen van 17:00 uur tot 24:00 uur.
-vanaf 21:00 uur akoestische live muziek op de achtergrond:
-zicht op het straat theater en alle andere activiteiten in de Langeviele

Brasserie Eiggenwijzz:

doet dit jaar ook weer de lichten uit en heeft weer een prachtig diner opgesteld. Er komt weer een spannende act dit jaar wat weer een groot succes belooft te worden. Wat wilt u nou nog meer, bediend worden in het donker door ons Eiggenwijzze personeel ? Wij zijn er in ieder geval weer klaar voor, jullie ook? Reserveer tijdig want vol is vol. We hopen jullie graag op onze Eiggenwijzze manier te mogen verwelkomen op zaterdag 24 oktober!

Brasserie1600:

Sfeervol, gezellig, donker, kaarslicht, live muziek, seizoensgebonden, biologisch dineren? Een exclusieve avond bij Brasserie1600, met livemuziek van Eva van Leeuwen.

Foto 2013: Nous Davidse