Een nieuwe N8vdN8, een nieuwe organisatie

1 oktober 2015

Nog maar een week of zeven, dan is het weer N8vdN8 in Middelburg! Het thema van dit jaar is ‘In Duister gehuld’. Zoals de meesten van jullie inmiddels wel zullen weten hebben Connie, Selma en Annemarie het organisatiestokje dit jaar overgedragen aan een nieuw bestuur. Het is de hoogste tijd om daar iets meer over te vertellen.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Myrthe Jansen, Vincent van Dijk, Jack van Aspert, Huibert-Jan Vader en Frank Bijleveld. Natuurlijk gaat het nieuwe bestuur sommige dingen ook een heel klein beetje anders doen, maar reken maar dat het gedachtengoed en het uitstekende werk van Connie en haar collega’s nog steeds de leidraad zijn voor dit geweldige evenement. De nieuwe organisatie is erg blij dat zij alles zo netjes hebben overgedragen.
Maar aan wat voor soort veranderingen moet je denken dan? Nou: de donkere tocht, bijvoorbeeld, zal dit jaar iets groter zijn van opzet, en voeren van de Sterrenwacht via het Molenwater, het Zeeuws Museum, de Kloostergangen, Nieuwe Burg, Markt, Plein 1940 en Langeviele naar de Kloveniersdoelen. Voor die iets ruimere opzet is ook gekozen vanuit veiligheidsoverwegingen. Op sommige momenten was het wel heel erg druk, daar in de verduisterde Langeviele.

Maar de hoofdrol blijft natuurlijk weggelegd voor al die buitengewone acts op al die verrassende locaties. Dat is waar het allemaal om draait. Aan het programma wordt momenteel hard gewerkt door het bestuur en de vrijwilligers. Daarover zullen we hier, en op de website, de komende weken meer vertellen. Houd het in de gaten!
Meer informatie over de gedachte achter de N8vdN8 is te vinden op http://www.nachtvandenacht.nl.

Foto 2014: collectie Connie de Lange