Info

Wat is de N8vdN8?

De Nacht van de Nacht (N8vdN8) is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zaterdag van oktober en wordt georganiseerd door Natuur en Milieufederaties. Op honderden plaatsen in Nederland worden activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. De N8vdN8 wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Traditioneel wordt de N8vdN8 gehouden in de nacht waarbij de wintertijd ingaat, dit jaar op zaterdag 27 oktober 2018.

N8vdN8 Middelburg

Sinds een aantal jaar wordt de N8vdN8 ook in Middelburg gevierd. Dankzij een klein maar enthousiast team (werkzaam in de Vriendschap café restaurant) groeide de Nacht van de Nacht in Middelburg naar een evenement waardoor er dit jaar zeker 60 activiteiten te beleven, bekijken of te beluisteren zijn. Van sterren kijken bij de Sterrenwacht, donker tafelen in restaurants, intieme concerten in de Lange Jan tot de inmiddels beroemde en magische Donkere Tocht door de binnenstad van Middelburg.

De Nacht van de Nacht Middelburg wordt financieel mede mogelijk gemaakt door:
De Gemeente Middelburg
De Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM)
Horeca Nederland afd. Zeeland

N8vdN8 2018

Minstens 20 organisaties en een veelvoud aan bedrijven openen deuren, etalages en poorten om de Middelburgse nacht op zijn allermooist te beleven. Bijzonder is dat alle organisaties, culturele instellingen, bewoners én bedrijven hun bijdrage leveren aan dit evenement dat daardoor wel het breedst gedragen evenement van Middelburg genoemd mag worden.

Voor tijden, locaties en het programma:

www.nachtvandenachtmiddelburg.nl

www.facebook.com/N8vdN8

Doelgroep

De N8vdN8 is voor iedereen, kinderen, ouderen, jongeren, kunstkenners, muziekliefhebbers en alles daar tussen in. Het programma van de N8vdN8 is zo ingedeeld dat bezoekers kunnen zien wat zij willen, of dat nu kunst is of muziek, de Donkere Tocht of een mix van dit alles en zo vrijwel niets hoeven missen.

De ervaring leert ons dat we op deze manier een heel breed publiek aanboren dat op een voorbeeldig ingetogen manier geniet van de duistere Middelburgse binnenstad.