N8vdN8 2015: Voorlezen in View49

17 oktober 2015

Tijdens de ‘Nacht van de nacht’ is er dit jaar ook een optreden van het duo Johan Sinke en Menno Radema. Met pianobegeleiding van Radema zal Johan Sinke, die ook bekend is als fotograaf en Jazzmuzikant, voorlezen uit zijn pas verschenen succesvolle roman: ‘Een taart in het prikkeldraad’. Het evenement vindt plaats in de herenmodezaak View49​ aan Langeviele 49 in Middelburg.

Het bijzondere is dat deze roman gaat over verzet in Middelburg in een donkere tijd, nl. de Tweede Wereldoorlog en dan ook qua sfeer uitstekend past bij het thema en de duistere omgeving die de ‘Nacht van de Nacht’ nu eenmaal met zich meebrengt. Daarnaast is het optreden van het duo eveneens toepasselijk, daar het juist dit jaar 75 jaar is geleden dat Middelburg, op 17 mei 1940, door bommen en brand werd verwoest. Enkele passages in het boek gaan hier over.

De pianobegeleiding van de voordracht is in deskundige handen van de bekende Jazzpianist Menno Radema, die zeker in de omgeving, maar ook in den lande zijn sporen als Jazzmuzikant heeft verdiend en bovendien al jaren lang met Johan Sinke samenwerkt. Zij speelden bijvoorbeeld in de bekende Jazzformatie de ‘Tophats’.

Er zullen tijdens deze avond meerdere optredens van ongeveer een kwartier zijn. De voorstelling tijdens deze ‘Nacht van de Nacht’ is een onderdeel van een groter programma waarmee zij binnenkort de provincie hopen door te trekken en waarbij het accent nog meer op de muziek ligt en Johan Sinke ook op sax en trompet te horen zal zijn.

Het boek is overal in de boekhandel verkrijgbaar.