N8vdN82016: het Canto Ostinato Ligconcert in de Zeeuwse Concertzaal

25 oktober 2016
Er gebeurt zoveel tijdens de N8vdN8 dat niet eens alles in het programma staat vermeld. Zo is er zaterdagavond in de Zeeuwse Concertzaal ook het gratis Canto Ostinato Ligconcert.
 
Het internationaal vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen speelt een unieke uitvoering van het beroemde en indrukwekkende werk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt. De haast meditatieve klanken van de voortdurend aanhoudende, zangerige melodie vormen een oase van rust in dit hectische bestaan van alledag. Het op twee vleugels gespeelde concert voelt als een warm bad van welluidende klanken.
 
Met dit ligconcert in de Nacht van de Nacht zorgen Sandra en Jeroen van Veen voor een onvergetelijke ‘rituele’ belevenis die zijn weerga niet kent! Begin 2012 riep Simeon ten Holt hun CD met de Canto Ostinato uit tot ‘beste opname en vertolking’ van dit werk. Sandra van Veen heeft naast haar concertleven en vele CD opnames een drukbezochte praktijk, waarin zij speciale lessen geeft aan zeer jonge en hoogbegaafde kinderen en aan kinderen met autisme.
 
Componist en pianist Jeroen van Veen zette niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat, maar ook die van Philip Glass. Begin mei 2016 ontving hij de NPO Radio 4 Prijs voor zijn inzet om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breder publiek. Hij speelt in op de behoefte aan beleving, hij organiseert lig- en Twitter-concerten en hij maakt muziek op een piano gemaakt van LEGO-blokjes! Vanavond in deze Nacht van de Nacht kunt u, net als uw voorgangers in de Randstad, een onvergetelijke ervaring opdoen tijdens dit ligconcert in het donker..
 
Programma Simeon ten Holt (1923-2012) – Canto Ostinato
• Uitvoerenden: Jeroen van Veen piano – Sandra van Veen-Mol piano
 
Ligmatjes worden door de Zeeuwse Concertzaal verstrekt. Er zijn ca. 100 ligplaatsen op en voor het podium. De stoelen blijven grotendeels in de zaal staan.
 
Je kunt een plekje reserveren via http://www.zeeuwseconcertzaal.nl/agenda.php?agendaid=56c302c599f50f0e878